Acta 13-09-2016

Acta assemblea “Quin futur per a St. Llàtzer?” 13 de setembre de 2016

Avui hem centrat la reunió en els projectes que somiem per Sant Llatzer, ja que encara no hi ha resposta de l’Ajuntament a les nostres preguntes. Des del comissionat de Salut ens han contestat que estan tot just activant reunions per desencallar la situació i que aviat ens convocaran a una reunió per parlar dels projectes i una altre reunió amb els experts en salut mental. Enseguida que ho facin ho comunicarem per la llista per que vingui tothom que ho desitgi.

Avui s’han presentat nous projectes populars per a Sant Llatzer. Sumats als que s’havien presentat en reunions anteriors, aquesta és la llista actual:

– Centre de permacultura aplicada (Can Masdeu i individualitats)

– Ampliació del centre social de Can Masdeu (PIC Can Masdeu)

– Centre d’acompanyament de malalts al final de la seva vida (Epíleg)

– Punt d’informació del parc (Parc de Collserola?)

– Alberg per brigadistes i activitats del SCI (SCI)

– Espai Formació – master en decreixement (Research and Degrowth)

– Espai de criança i educació lliure (individualitats, col.lectiu en formació)

– Plans ocupacionals i d’Economia Social en sinergia amb tot l’anterior (Districte, Barcelona Activa)

Hem parlat a fons d’alguna d’aquests projectes, però no en faig aquí el resum perquè farem una fitxa explicativa de cada un, tal com explico a continuació.

També hem constatat un cop més que sense rebre feed-back de les preguntes plantejades aquests mesos a l’Ajuntament és molt difícil avançar, concretar i resoldre dubtes. I sobretot es fa difícil saber si segueix valent la pena apostar per Sant Llatzer i acceptar el centre de terapia dual, o pel contrari és millor oposar-nos-hi i/o derruir-ho.

Hem parlat també de la possibilitat d’habitar a Sant Llatzer, fent masoveria i/o vivenda cooperativa. No hem entrat a fons, però sembla almenys que aquí hi ha debat i que la conclusió d’anteriors assemblees sobre no donar espai per vivenda es podria revisar.
 

Conclusions i propers passos:

Valorem que cal visibilitzar la campanya, tant per ser transparents, com per  aglutinar més actors al procés, com per pressionar a l’Ajuntament i a la MIA a desencallar i accelerar. Així que hem decidit:

1- Donar nom a la campanya-procés. Comencem doncs la pluja d’idees. Per exemple: Sant Llatzer, espai d’economia social pels districtes de montanya /  Sant Llatzer pel barri… A mi m’agrada aquest:

La Vall expropiada, Can Masdeu i Sant Llatzer son barri, som montanya

mes idees? Posem de límit el 30 setembre per tenir un nom, ok?

2- Crear un blog. En aquest blog figurarà inicialment la llista de preguntes que tenim per l’Ajuntament i els documents aprovats fins ara en el procés.

3- Fer una fitxa de cada projecte (Claudio fa la fitxa i cada projecte omple la seva). D’aquesta manera sabrem qui som, quines compatibilitats tenim amb el lloc i entre nosaltres. I també ho podrem fer públic.

4- La primera reivindicació, pels canals actuals i sobretot pel blog, serà fer d’una vegada la inspecció ciutadana per dins l’Hospital de Sant Llàtzer.

5- Recopilar la llista de preguntes que hem fet fins ara a l’Ajuntament-MIA (Arnau) i tornar-la a transmetre.

Han sortit altres temes, però són encara inconcrets. Si em deixo alguna cosa afegiu

P:D Les famoses preguntes a l’Ajuntament són aquestes:

Valorem que encara no tenim prou informació sobre el projecte de teràpia dual per posicionar-nos en relació a les diverses opcions/escenaris de futur. En aquest sentit, acordem que per posicionar-nos necessitem saber:

 • quina part de l’edifici es vol destinar a aquest ús

 • quantes usuàries hi hauria

 • en quins règims estarien aquestes persones (ingrés, règim obert…)

 • número de treballadores

 • quines modificacions es farien de l’espai exterior adjacent a l’edifici

 • accessos i freqüentació estimada

 • terminis previstos d’execució del projecte

 • inversió prevista per rehabilitar l’edifici i posar en marxa el centre

 • despeses de funcionament previstes

 • model de gestió previst

 • benefici que en trauria St. Pau

 • estudi d’impacte ambiental

 • estudi d’impacte social per als projectes que es desenvolupen actualment a la vall

 • mesures de seguretat previstes, tant per les usuàries del centre com per les usuàries de la resta de projectes de la vall